Gedragsdiergeneeskunde

Gedragsproblemen bij dieren zijn één van de meest voorkomende redenen voor eigenaars om hun huisdieren af te staan. Gedragsproblemen zoals agressie en angst hebben vaak een minder goede band tussen huisdieren en mensen tot gevolg. Onze gedragspraktijk is toegewijd om een oplossing te bieden voor degedrags

problemen van uw huisdieren en om de band tussen eigenaars en hun dieren te herstellen.

Dr. Anouck Haverbeke behaalde een doctoraat in Ethologie en is sinds 2013 Europees specialist Gedragsdiergeneeskunde (Dipl. ECAWBM-BM) voor paarden, honden, katten en andere gewervelde dieren.

Consultaties kunnen worden aangevraagd zowel door de eigenaar als na een doorverwijzing door een andere dierenarts. Doorverwijzingen zullen steeds in nauwe samenwerking met de dierenarts gebeuren.

Wat kan u verwachten van een gedragsconsult?

De consultatie gebeurt bij voorkeur in de praktijk. De eerste consultatie duurt anderhalf uur. Het aantal vervolgconsultaties wordt aangepast op verzoek van de eigenaar. Een behandeling gaat zeer vaak met een trainingsprogramma gepaard. In functie van het verzoek van de eigenaar, wordt een individueeltrainingsplan uitgewerkt volgens de individuële behoeften van de eigenaar en zijn huisdier.

Waarvoor kan u hulp inroepen?

We  behandelen onder andre de volgende gedragsproblemen bij paarden, honden, katten en andere gewervelde dieren :

Paarden: agressief gedrag naar mensen of andere paarden, angst (verlatingsangst, angst in bepaalde situaties…), repetitief gedrag (kribbebijten, luchtzuigen, ijsberen, hoofdschudden…), trailerproblemen, singelnijd, steigeren, bokken, trainingsproblemen…

Honden: agressief gedrag naar mensen of naar dieren, angst (verlatingsangst, angst in bepaalde situaties…), onzindelijkheid, repetitief gedrag, trainingsproblemen…

Katten: agressief gedrag naar mensen of naar dieren, angst in bepaalde situaties, onzindelijkheid en/of sproeien, …

Ook andere gewervelde dieren kunnen aan gedragsproblemen lijden.

Maak een afspraak en laten we samen een oplossing vinden.

Expertise

Naast het stellen van een diagnose en het uitvoeren van een behandeling, wordt Vet Ethology vaak gecontacteerd door professionelen en particulieren om advies te vragen rond gedrag en dierenwelzijn (aankoop van een nieuw dier, welzijn en trainingsmethoden, risk assessment, voeding, huisvesting…).

Aarzel niet om onze prijzen op voorhand te vragen.

Wist u dat huisdieren verzekeringen uw consulten in Gedragsdiergeneeskunde kunnen dekken?

Neem contact met ons op als u meer informatie wenst.

Voor elke eerste consultatie in gedragsdiergeneeskunde, wordt de eigenaar gevraagd om een vragenlijst in te vullen die u hieronder kunt treffen.

Honden | Paarden | Katten
Andere gewervelde dieren

Scroll naar boven