Dr. Anouck Haverbeke

Anouck studeerde in 2001 af als dierenarts aan de Universiteit van Gent (België) en verdedigde haar thesis over paardenwelzijn aan de Universiteit van Madrid (Spanje). Vervolgens behaalde ze haar PhD in 2009 in Ethologie aan de Universiteit van Namen (België). De resultaten van haar doctoraat toonden aan dat positieve training het welzijn en de prestaties van militaire honden verbetert. In 2009 richtte ze Vet Ethology op, waar consultaties en opleidingen aangeboden worden in gedrags- en integratieve geneeskunde. Sinds 2013 is ze Specialist in Gedragsgeneeskunde (EBVS© European Veterinary Specialist in Behavioural Medicine – ECAWBM). En momenteel voorzitter van de European College of Veterinary Welfare and Behavioural Medicine (EBVS© ECAWBM).

Anouck is lid van verschillende dierenartsen verenigingen gespecialiseerd in gedrags- en integratieve geneeskunde (ECAWBM, ESVCE, VDWE, SFEV, Complevet). In 2021 werd ze benoemd tot gast-professor in diergeneeskunde gedragsgeneeskunde aan de Universiteit Gent.

Ze geeft regelmatig lezingen in binnen- en buitenland over diergedrag en mens-dier interacties. Haar huidige onderwijs- en onderzoeksprojecten omvatten (1) het effect van trainingsmethoden op dieren, (2) het effect van olfactorische verrijking met essentiële oliën op emoties en dierenwelzijn, (3) de invloed van verschillende huisvestingsomstandigheden op het welzijn van paarden, (4) rouw bij dieren. Deze onderzoeksprojecten worden onder meer uitgevoerd in samenwerking met de Universiteit Gent en de onderzoeksgroep Salto, Agro- en Biotechnologie van de Hogeschool Odisee.

Scroll naar boven