Dr. Stefania Uccheddu

Dr. Stefania Uccheddu

Doctor in Veterinary Medicine – PhD – Resident at the European College of Animal Welfare and Behavioral Medicine (ECAWBM)

Stefania behaalde haar diploma als dierenarts aan de universiteit van Sassari (Italië) in 2008. In haar eindejaarsthesis heeft ze het gedrag van Sardijnse edelherten bestudeerd (Cervus elaphus corsicanus). Vervolgens behaalde ze een Master in Ethologie aan de Universiteit van Cordoba (Spanje) en een doctoraat over fysiologie, gedrag en reproductie van damherten (Dama dama) in 2012. In 2016 behaalde ze een Master in Behavioral Medicine aan de Universiteit van Parma ( Italië).

Sinds 2016 is Stefania resident bij de European College of Animal Welfare and Behavioral Medicine (ECAWBM) en voert ze gedragsconsultaties uit in Italië. Stefania doceert diergedrag in samenwerking met verschillende instellingen in Italië en in het buitenland. Op dit moment is ze betrokken bij een onderzoeksproject over katten aan de afdeling ethologie te Boedapest (ELTE).

Stefania organiseert seminars en workshops voor katten- en hondeneigenaars. Ze is lid van verschillende dierenartsassociaties in diergedrag (ECAWBM, ESVCE, SISCA, AVEC).

Stefania werkt samen met Dr. Anouck Haverbeke aan onderzoeksprojecten die de invloed van olfactorische verrijking op emoties van mens en dier bestuderen.

Haar volledige CV en lijst van gepubliceerde peer-reviewed artikelen is te vinden in het PDF-bestand.

Scroll to Top