Dr. Anouck Haverbeke

Dr. Anouck Haverbeke

Dierenarts, PhD in Ethologie, Europees Specialist Gedragsdiergeneeskunde (Dipl. ECAWBM-BM), Directeur van Vet Ethology

Anouck behaalde haar diploma als dierenarts in 2001 aan de Universiteit van Gent (België), waarbij ze voor haar thesis het welzijn van paarden bestudeerd heeft aan de Complutense Universiteit van Madrid (Spanje). In 2009 heeft ze haar PhD in Ethologie behaald aan de Universiteit van Namen (België), waar ze aangetoond heeft dat positieve training de leercapaciteiten en het welzijn van militaire werkhonden verbetert.

Sinds 2013 is Anouck Europees Specialist Gedragsdiergeneeskunde (Dipl. ECAWBM-BM). Als lid van verschillende diergeneeskundige verenigingen in diergedrag (ECAWBM, VDWE, ESVCE, SFEV) en in natuurlijke diergeneeskunde (Complevet), verbindt Anouck zich ertoe om regelmatig opleidingen te volgen om zodoende een hoog niveau aan competenties  in deze domeinen te handhaven.

Anouck geeft onderricht Ethologie en Dierengedrag in samenwerking met verschillende instellingen zoals Odisee University College (België: International Postgraduate Course in Companion Animal Behaviour and Welfare), ENVA (Ecole Nationale Vétérinaire Alfort, Parijs, CEAV – Médecine du comportement des animaux domestiques), Iforec… Ze is regelmatig spreker op nationale en internationale congressen rond het onderwerp van dieren gedrag en mens-dier interacties.

Anouck verricht onderzoek over de invloed van olfactorische verrijking op emoties bij mens en dier. Verschillende studies en projecten op dit gebied zijn momenteel aan de gang.

Anouck is gepassioneerd over de preventie van gedrags- en medische problemen en over de verbetering van de relatie tussen mens en dier. Binnen Vet Ethology zet ze zich 100% in om eigenaars en hun dieren hen op deze weg te begeleiden en om samen naar de meest aangewezen behandeling of training te zoeken.

Vind hier haar volledige CV en lijst van gepubliceerde (peer-reviewed) artikels en ontdek het interview gerealiseerd door Dr. Laure-Anne viselé.

Scroll to Top